Lieg voor mij

Lieg voor mij

Onze recensie

Iedereen wist het
Niemand zei iets.

Zo valt het verhaal met de deur in huis en zet het meteen ook de toon voor wat volgt. Wat is er juist gebeurd? Wie was erbij betrokken? Deze vragen worden pas gaandeweg in het verhaal beantwoord, waardoor je als lezer vanaf de eerste pagina als het ware een kaderwerk krijgt, waarbinnen je zelf de puzzelstukken op de juiste manier in elkaar moet passen.

Skylars vriendje Jimmy en zijn vriend Sean worden gearresteerd voor geweldpleging op twee El Salvadoraanse broers. De hele buurt is in shock, want Sean en Jimmy zijn deftige jongens. Skylar en haar beste vriendin JM blijven aan het begin van het verhaal volhouden dat de jongens niets hebben gedaan. Naarmate je verder leest en andere stemmen van betrokkenen en hun versie van de feiten hoort, kun je je echter steeds vaker de vraag stellen of dat wel klopt. Tussen de regels krijg je hints toegespeeld die erop wijzen dat Jimmy’s actie misschien helemaal niet zo onschuldig was, en dat hij mogelijk niet de geweldige kerel is waar iedereen hem voor aanziet.

En dan sterft een van de twee slachtoffers en verandert alles. JM blijft koppig volhouden dat er niets aan de hand is, als ze maar allemaal blijven zwijgen. Maar Skylar en Sean komen onder enorme druk te staan. Skylar wordt door Jimmy en zelfs door zijn vader onder druk gezet. En dan bezwijkt Sean onder de druk, en moet Skylar beslissen of ze de andere kant blijft uitkijken of haar verantwoordelijkheid opneemt.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur