Liefde in Pangea

Liefde in Pangea

Onze recensie

Als tiener komt Felix Hulshoff in de ban van Sacha Quartz, een excentriek en bijzonder meisje. Quasi ongemerkt palmt ze de verlegen jongen in. Felix, wat eenzaam na de vroegtijdige dood van zijn vader voelt zich gevleid door haar aandacht. Omdat hij echter ervaart dat ze het helemaal niet nauw neemt met de waarheid en hem manipuleert, maakt hij een einde aan de relatie. Korte tijd nadien, tijdens de Romereis maakt Sacha voor het oog van haar medestudenten een einde aan haar leven.

Vele jaren later tijdens een klasreünie, wordt Felix hierover hard aangepakt door Walter Sluiskil een vroegere klasgenoot. Het maakt hem van streek en hij besluit om de waarheid te achterhalen. Wie was Sacha eigenlijk en waarom stapte ze uit het leven? Femke een vriendin van Sacha steunt hem.

De zoektocht van Felix brengt een aantal zaken aan het licht die ook voor zijn persoonlijke geschiedenis van belang zijn. Ooit waren zijn vader en Sacha’s vader bevriende collega’s. Wat verbergt zijn koele afstandelijke moeder? Wat verzwijgt de flamboyante vader van Sacha? Als Felix de puzzelstukjes in elkaar past, voelt hij zich verdrietig maar ook opgelucht. Eindelijk kan hij een bladzijde omdraaien en aan de toekomst denken.

Liefde in Pangea is spannend door het spel van weten en niet weten. Een terugkerend motief in het boek is de kameleon. Hij werpt een symbolisch licht op het thema en verbindt verschillende personages op een originele wijze met elkaar. Tessa de Loo blijft een rasverteller die je meteen op sleeptouw neemt !

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur