kabouter thijm

Kabouter Thijm en de kerstboom

Onze recensie

Kabouter Thijm zit op de grond. Hij kijkt al zoekend in het rond: strakjes gaat hij Kerstmis vieren, maar eerst moet hij de boom versieren. Vannacht had hij zo’n mooie droom, van een appel in de boom! Zo begint het verhaal van Kabouter Thijm.

Om Kerstmis te vieren heeft hij natuurlijk een boom nodig, een mooi versierde boom. Zelf heeft hij een appel. Een roodborstje brengt een glanzend draadje uit zijn nest. Het konijn heeft gouden strootjes en de muis een rozenbottel. Thijm, roodborst, konijn en muis versieren samen de boom voor het huis van Thijm.

Nu ontbreekt er alleen nog een lichtje. Thijm zet op de top van de boom een klein kaarsje. Nu is de boom helemaal af. Hij straalt in de winternacht. Samen met zijn vrienden kan Kabouter Thijm nu Kerstmis vieren. Kabouter Thijm en de kerstboom is een stevig kartonboekje. De tekst in rijmvorm leest prettig. Jonge kinderen ontdekken in dit verhaal een vertrouwd attribuut dat bij Kerstmis hoort: de kerstboom. Thijm versiert de boom samen met zijn vrienden. Zo wordt het kerstfeest van Thijm ook een feest van vriendschap en verbondenheid.

Yvonne

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur