Ik heb een beter idee

Onze recensie

Dit prentenboek neemt ons mee met David, zijn papa en zijn hond Murf op een fietstochtje. Papa zit voorop en fietst, David moet achterop en Murf gaat in het karretje. Zo doen ze het altijd. Maar David vindt dit stom en saai. Hij heeft een beter idee en dat werkt heel even … tot het fout gaat. Maar dat geeft niets, want David heeft nog een beter idee. Zou dat dan wel goed gaan…?

Een leuk verhaal over een kleine jongen die allerlei manieren bedenkt om samen met zijn papa en zijn hond te fietsen. Hij blijft keer op keer proberen, ook al lopen alle pogingen na een tijdje fout. Opmerkelijk is dat enkel de kleine David aan het woord komt. Papa gaat steeds, zonder woorden, mee in de ideeën van David en geeft hem zo de kans om te leren uit zijn ervaringen. Want David is een doorzetter.

Ik de grappige, korte tekstjes vindt David telkens een verklaring waarom zijn pogingen mislukken, maar opgeven doet hij niet. Het verhaal heeft een einde dat zo schattig  herkenbaar is voor elke (groot-)ouder.

De potloodtekeningen zijn mooi ingekleurd met zachte kleuren. De expressieve mimiek van de personages, en dan vooral van de zwijgzame papa, is bijzonder geslaagd.

Myriam Vanderzeypen

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur