het pak van de kerstman

Het pak van de kerstman

Onze recensie

In dit ‘kerstige’ leesgroei- en knutselboek kom je alles te weten over Kerstmis en de Kerstman. Het boek staat niet enkel boordevol verhalen, maar reikt ook tal van weetjes, versjes, liedjes, recepten, kerstspelletjes en knutselactiviteiten aan die te maken met het kerstthema. Zo slagen de kleine lezers er misschien in een echte elf te worden, en krijgen ze een officieel diploma! De verhalen en teksten worden opgebouwd volgens AVI-niveau.

De jonge lezer kan op die manier groeien in zijn leeservaring en klimmen in leesniveau. Zo leren kinderen in de sfeer van Kerst op een leuke en interactieve manier lezen. Hoewel het boek een min of meer vaste structuur hanteert, wordt het niet expliciet ingedeeld in hoofdstukken, maar kan het daardoor ook voor ervaren lezers dienen als een spannend zoek- en ontdekboek.

Na elk verhaal volgen weetjes, een toffe knutsel- of kookopdracht en rijmpje, alsook een wereldverhaal waarin de lezer kennismaakt met andere culturen, tradities en kerstfiguren uit andere landen en werelddelen.

Zo kom je meer te weten over het Kerst-abc, maar ook over waarom we een dennenboom als kerstboom gebruiken, waarom groen en rood de typische kerstkleuren zijn, hoe je zelf een kerstkrans kunt maken of een kerststronk kunt bakken, en waar het rode pak van de Kerstman, de rendieren en hun gekke namen, en het gebruik van de kerstbal in de kerstboom vandaan komen. De verhalen zijn sfeervol en kleurrijk geïllustreerd en maken het verhalenboek echt tot een ‘pakje’ van de Kerstman. Een leerrijk en apart geschenk voor onder de kerstboom! –

Door Annelies Marin –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur