kartonnen kasteel

Het kartonnen kasteel

Onze recensie

Twee is genoeg, drie is te veel!’ Wie kent dat vrolijke tikspel niet? Een nieuwkomer verstoort de orde, het oude tweetal vervalt en er wordt een nieuw duo gevormd. Dat is precies wat er gebeurt in Het kartonnen kasteel. Bart en Edo zijn beste vrienden. Met hun grote kartonnen dozen bouwen ze hun fantasiewereld uit. Soms zijn ze koningen, soldaten, dan weer piraten of astronauten.

Maar op een dag verschijnt er een kleine jongen Kai. Hij heeft zijn eigen kartonnen doos bij en vraagt of hij mag meedoen. Dat mag van Edo en een tijdje spelen ze samen als de allerbeste buren. Maar voor Bart voelt het vreemd. Op een avond maakt hij zijn doos stuk. Hij wil niet meer meedoen. Als Edo en Kai aan de deur komen laat hij zich niet zien. Maar hij mist zijn vriend wel. Op een dag wordt er weer aan de deur geklopt. ‘Wij hebben iets voor jou gemaakt !’ roept Kai. Bart gluurt door het raam. Hij ziet alleen een grote kartonnen doos. Nieuwsgierig opent hij de deur op een kier. Voor hem staat een gigantische doos met grote wielen, wapperende dingen en overal kleuren en geluiden. Het monstermaakseldozending is echt geweldig. Vanbinnen zitten er overal kleine dozen voor koekjes en drankjes. Nu hij ontdekt heeft dat Kai aardig is, grappig en stoer , wil Bart weer meespelen. Het is ook fijn om met z’n drieën te zijn.

Het kartonnen kasteel is een gevoelig prentenboek over een herkenbare situatie. Voor kleuters is het niet vanzelfsprekend om een vriendje te delen. Door de zomerse sfeer en het heerlijke spel met dozen is Het kartonnen kasteel een bijzonder aantrekkelijk vakantieboek.

Rita Ghesquiere

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur