hele jaar feesten

Het hele jaar feesten

Onze recensie

Herfst en winter zijn twee jaargetijden waarin het vooral binnenshuis gezellig is. Samen met kinderen kan je de jaarfeesten een extra invulling geven. Lisa Wade en Daan Ros zetten je op het spoor. Bij elk feest formuleren ze leuke (knutsel)ideeën, recepten en liedjes. Sinterklaasliedjes en kerstliedjes zijn vrij populair, maar voor de Sint Maartenliedjes, de Lucialiedjes en de Adventsliedjes is dat veel minder het geval.

In dit boek vind je er een aantal ook in het Frans en het Engels. Lekker koken hoort bij elk van de herfst-en winterfeesten. Maak je voor Sint-Maarten een pompoenlantaarn dan kan je van het pompoenvlees lekkere soep koken en daar hoort dan weer breekbrood bij. Voor het Sinterklaasfeest leer je hier hoe je zelf kruidnoten en taaitaaipop kan maken. Lekker bij warme chocolademelk, zeker als je een zelfgemaakte pietenmuts op je hoofd hebt. In de advent is het tijd voor adventskoekjes en sterrenwentelteefjes. Een adventskalender met kleine verrassingen maakt het aftellen naar Kerstmis bijzonder. 13 december is het naamfeest van Sint Lucia. Dat feest is bij ons minder bekend, maar in Zweden wordt dit feest van het Licht intens gevierd. De kinderen worden er gewekt met Luciabroodjes.

Voor het kerstfeest kan je een kerststol maken of een banketster of gewoon koekjes voor in de boom. Oudjaar vieren we graag met oliebollen en op 6 januari kiezen we voor een driekoningenbrood. Lisa Wade en Daan Rot vertellen op een heldere manier over de oorsprong van elk feest en geven suggesties om met kinderen ook de diepere boodschap een plaats te geven. Geniet van de columns waarin Lisa die vertelt hoe ze zelf elk feest in haar gezin viert. In ‘bij de Rotjes’ lees je hoe het feesten bij Daan thuis verloopt. De fijne layout en de kleurige foto’s maken van Het hele jaar feesten ook een leuk kijkboek.

Rita Ghesquiere

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur