Het grote waarom-boek

Kididoc – Het grote waarom-boek

Onze recensie

Jonge kinderen stellen zich vaak de gekste vragen. Als volwassene heb je daar niet altijd een pasklaar antwoord op, het is niet makkelijk om – voor ons evidente – dingen uit te leggen aan kinderen. Of soms weten we gewoon zelf niet meer zo goed hoe het nu weer juist in elkaar zit.

Het grote waarom-boek probeert een antwoord te geven op de meest gestelde kindervragen. Met de draaiende schijfjes, flapjes en schuifkaartjes, gecombineerd met kleurrijke tekeningen, wordt de nieuwsgierigheid van de kinderen nog eens extra geprikkeld. Er staat de kinderen een fijne ontdekkingstocht in het boek te wachten.

Om oudere kinderen het boek helemaal zelfstandig te laten lezen, is het echter iets minder geschikt. Ondanks de niet onverdienstelijke poging, zijn sommige antwoorden toch nog te complex, of soms zelfs iets te simplistisch opgesteld. Het is uiteraard niet eenvoudig om wetenschap naar kinderniveau te vertalen, maar dit soort boeken zou die belofte wel enigszins moeten waarmaken. Desondanks zullen de kinderen er sowieso veel uit bijleren, en zo worden wij als volwassenen ook gemotiveerd om op zoek te gaan naar de juiste antwoorden, om hen hier en daar wat extra uitleg te kunnen verschaffen.

– Door Ilse Janssen –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur