Het grote boek van Sinterklaas

Het grote boek van Sinterklaas

Onze recensie

In dit boek vind je bekende sinterklaasliedjes, weetjes over de Sint, de Pieten, het paard van de Sint en snoepgoed. Ben je op zoek naar een antwoord op vragen zoals Waar zet je best je schoen? Maakt het wat uit als je schoen groot of klein is? Wat leg je in de schoen? en Hoe komen de pieten in huis?, dan zet dit boek je op weg. Verder bevat het boek ook allerlei tips om zelf een goede Piet te worden, spelletjes en recepten om pepernoten en speculaas te bakken.

Er staan ook twee Sinterklaasverhalen in het boek: een over een ondeugende Piet en een over hoe het meisje Saar en haar vader de Sint helpen als het paard ziek wordt. Het grote boek van Sinterklaas brengt op een leuke manier informatie. In het stukje ‘De hofhouding van Sinterklaas’ worden twaalf Pieten kort voorgesteld; Ze ontlenen hun naam aan de taak die ze uitvoeren zoals Wegwijspiet, Plakbandpiet, Paardenpiet, Modepiet, Kookpiet enz.

De Pietengezichten op de prenten hebben verschillende kleuren: bruin, geel, groen, roze en blauw. Paardenpiet is een meisje. Dat sommige kinderen bang zijn van de Pieten is volgens de makers van dit boek de schuld van (domme) ouders die hun kinderen vroeger met opzet bang maakten.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur