Het Bijzondere Beestjes Boek

Het Bijzondere Beestjesboek

Onze recensie

Kinderen die nieuwsgierig zijn en belangstelling hebben voor de natuur zullen veel plezier beleven aan Het Bijzondere Beestjes Boek . Het boek is bijzonder omdat het inzoomt op kleine dieren die veel mensen niet zo leuk vinden zoals wormen, slakken, termieten, motten of sprinkhanen. De meeste mensen vinden die beestjes vies of gevaarlijk. Eigenlijk hoeven we niet bang te zijn van die kleine beestjes. Als je zelf aardig bent doen ze meestal geen pijn. Je kan ze wel beter niet oppakken of aanraken, want dan maak je ze bang.

Yval Zommer laat zien hoe je het best die kleine diertjes kan observeren. Hij leert je ook aandachtig kijken en wijst op gelijkenissen en verschillen tussen de soorten. Want al zijn ze allemaal klein, ze kunnen wel erg verschillen. Op een dubbele pagina wordt telkens een soort voorgesteld. Kevers komen uit eieren. Er zijn wel duizend verschillende soorten en sommige kevers eten graag poep.

Lieveheersbeestjes zien er heel vrolijk uit, maar pas op ze zijn giftig. Wist je dat mieren praten met hun voelsprieten en dat ze graag in een rijtje lopen? Vliegen vliegen achteruit en vooruit en ze kunnen ondersteboven lopen. Omdat de vlieg zo snel is, kan je ze moeilijk vangen. Duizendpoten zijn ook snel, maar ze hebben geen duizend poten. De meeste hebben er 30, andere wel 300.

Het Bijzondere Beestjes Boek staat dus vol interessante informatie. De meeste kleine beestjes zijn nuttig. Ze ruimen bijvoorbeeld rommel op, zorgen ervoor dat het fruit kan groeien of ze zijn voedsel voor andere grotere dieren. Door de prachtige tekeningen leren kinderen niet alleen de verschillende beestjes herkennen, ze krijgen ook informatie over hun voedsel en hun lievelingsplekjes.

Een schitterend boek om de natuur te verkennen!

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur