Heks Marjol

Heks Marjol

Onze recensie

In het heksenbos wonen de heksen Deeprie, Marjol, Miezamplie, Spinoza, Brokola en Teekla. Elk van hen heeft zijn eigenaardige kantjes. Zo is er heks Deeprie. Zij neemt nooit een blad voor de mond. Op een dag noemt ze heks Marjol de saaiste heks van het heksenbos.

Deze woorden maken heks Marjol diepongelukkig. Ze wil niet (meer) saai zijn. Volgens heks Miezamplie ben je niet saai als je iets doet, wat niet mag. Bijgevolg trekt heks Marjol haar stoute schoenen aan (lees ze neemt haar bezemsteel uit de kast) en vliegt naar de kapper in mensenland. Daarna gebeuren er een reeks vreemde dingen. In het heksenbos duikt een discoheks op. Niemand weet wie ze is. De uil van heks Teekla krijgt een zwaar ongeluk. Niemand kan hem helpen, zelfs heks Teekla niet, de slimste heks van het heksenbos. Dan verdwijnt ook nog heks Marjol. Niemand weet waar ze is. Of misschien toch wel… heks Miezamplie gedraagt zich wel erg raar. Ze leest opeens boeken en ze bezoekt het mensenkind Alois vaker dan normaal…

Patricia David knipoogt in dit heksenboek naar de mensenwereld. Heks Marjol is een verhaal over samenleven, elkaar waarderen en samenwerken ondanks verschillen. Iedereen is anders maar toch bijzonder. De heksen ontdekken ook dat gek doen soms vreemde/verstrekkende gevolgen kan hebben. Dan is het goed te weten dat echte vrienden altijd achter je staan.

Elke Beckers

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur