Hart op slot

Hart op slot

Onze recensie

Senne zijn opa is gestorven, en nu wil hij zijn hart op slot doen en niemand er nog in laten. Hij rent naar het dorp, van de ene winkel naar de andere op zoek naar een slot. Als hij dat uiteindelijk gevonden heeft, gaat hij naar huis met het slot rond zijn nek.

Onder de boom met de boomhut die opa heeft gemaakt, komen uiteindelijk de traantjes en de herinneringen. Zijn buurmeisje Fien ziet door de haag het verdriet van Senne en wil dat het stopt. Ook Senne wil dat en samen proberen ze eruit te komen. Na dit verhaal volgt een uitgebreid luik met tal van tips en informatie over wat je kunt doen met kinderen rond rouwverwerking en gevoelens. Op vele vragen worden er in het boek antwoorden gegeven op kindermaat.

Hart op slot brengt een mooi en herkenbaar verhaal over een kind met een groot verdriet, met gevoelvolle tekeningen van Annelies Vandenbosch. Ik heb het verhaal tweemaal achter elkaar gelezen, en me telkens weer laten betoveren door de tekeningen met talrijke grappige details die je kunt blijven ontdekken. Het informatieve luik rond rouwverwerking bij kinderen biedt een bruikbare wegwijzer voor volwassen om kinderen te begeleiden met hun verdriet, vragen en gevoelens. En ook hier kun je stilstaan bij de sprekende illustratie. Een boek dat in elke school ter beschikking zou moeten liggen.

Magela Thielemans

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur