Flip Fiasco – Wat nu weer?

Flip Fiasco – Wat nu weer?

Onze recensie

Flip Fiasco is terug. En je hoeft maar drie dingen te onthouden. Hij werd geboren. Hij heeft een groots detective-imperium opgericht en hij heeft grootsheid uitgevonden. Flip is er rotsvast van overtuigd dat hij als enige de interscolaire zaak van de verdwenen wereldbol zal kunnen oplossen.

Hij heeft hiervoor een eigenzinnige, maar onhandige aanpak. De meest voor de hand liggende sporen, interpreteert hij op een fantastische, onlogische manier. Hij is roekeloos en speelt met deadlines. Daardoor durft het wel eens mis te lopen zoals zijn naam suggereert. Hij gaat erg ver om het mysterie op te lossen en laat zich voor slecht gedrag van school sturen. Als zijn werkloze moeder dit ontdekt, is ze teleurgesteld en boos. Op zijn partner, de ijsbeer Fiks, kan hij ook al niet rekenen. De enigen, die in zijn grootsheid blijven geloven, zijn zijn beste vriend Dennis van Zetten en zijn tante Vergiet, die zelf al jaren ‘boem boem schoenwielen’ aan de man probeert te brengen.

Het boek geeft de lezer een inkijk in het zelfzekere en fantastische brein van Flip Fiasco. Hij vindt zichzelf een grootse detective, maar dat is niet altijd waar. De humor zit hem in de dingen die Flip zegt en doet. De cartoonachtige tekeningen versterken het grappige en fantasierijke karakter. Het is een aantrekkelijk boek voor kinderen, die ook genieten van Het leven van een loser .

Leen Ceulemans

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur