Elmer en de verloren schat

Onze recensie

De olifanten Elmer, Wilbur en hun drie vriendjes gaan op ontdekkingstocht door het oerwoud. Daar vinden ze plots een prachtig paleis. De drie grijze olifanten denken dat de beroemde Verloren Schat van het oerwoud hier misschien ergens verstopt is, en ze gaan er stiekem naar op zoek. Ondertussen bewonderen Elmer en Wilbur de mooi gedecoreerde ruimtes van het paleis en verwonderen ze zich over de vreemde fratsen van hun vriendjes. Wie van hen zal de echte schat vinden?

In dit kleurrijke prentenboek nemen Elmer en zijn vriendjes ons mee op een ontdekkingsreis, eerst door het dicht beboste oerwoud en nadien in een verborgen paleis vol standbeelden, mozaïeken en wandschilderingen van olifantenfiguren. Een mooie afwisseling van spanning, avontuur, speelsheid en genieten. Met leuke dialogen tussen de olifantjes, die de grappige situaties extra in de verf zetten. En welk kind houdt er niet van schattige olifantjes?

De boodschap van het boek is duidelijk: je moet de mooie dingen in het leven niet te ver gaan zoeken. De kunst van het genieten zit in het gewoon rond ons kijken en verwonderd zijn om wat we zien. Het mooie in het leven ligt binnen handbereik.

De bladvullende tekeningen met uitbundige, felle kleuren, op mooi glanzend papier zijn heel aangenaam om te bekijken en nodigen uit om ze in detail te bestuderen.

Nog een pluspunt : het handige formaat van het boek (21cm x 24 cm) voor kinderhandjes!

 

Myriam Vanderzeypen

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur