Dit is geen bedtijdverhaaltje

Dit is geen bedtijdverhaaltje

Onze recensie

Het is tijd voor een bedtijdverhaal. Tess kiest een lief meisjesboek over Prinses Roze Katje. Maar zodra papa voorleest vindt ze het toch wat saai. Roze Katje is altijd jarig. Tess wil graag meer spanning. ‘Zal Roze Katje Piepert de muis opeten tijdens de picknick?’, vraagt ze. ‘Niet vandaag’ antwoordt papa. ‘Waarom komt er geen Leeuw naar het verjaardagspartijtje? ‘luidt de volgende vraag. Ook de cadeautjes vindt ze maar niks. Roze Katje zou liever een laserzwaard krijgen om haar vriendje Bennie te redden. Papa wordt hopeloos moe van zijn fantasierijke dochter die beter verhalen kan verzinnen dan rustig luisteren.

In de versie van Tess neemt het verhaal van Roze Katje een steeds vreemdere wending met de komst van een robotdinosaurus en de heldin in een helikopter met raketlanceerder! Maar eind goed al goed: Roze Katje heeft Bennie gered ! Tess heeft zin in nog meer spannende verhalen, maar eentje is voor papa meer dan genoeg.

Dit is geen bedtijdverhaaltje is tegendraads maar ook grappig en herkenbaar. Wie heeft geen ervaring met kinderen die het verhaal onderbreken? Sommigen doen het om de voorlezer te corrigeren die zich te veel vrijheden veroorlooft, anderen om het verhaal wat op te pimpen met eigen verzonnen elementen.

Dat de verhaallijn van papa en die van Tess voortdurend botsen zorgt voor grappige scènes. Grappig zijn ook de illustraties vol leuke details in een cartoonachtige stijl. Spulletjes in de kamer van Tess krijgen verder een plaats in haar verhaal. Tess doorbreekt grandioos het klassieke rolpatroon. Ze is geen meisje-meisje ook al heeft ze een roze pyjama aan. Ze houdt van helikopters, laserzwaarden en raketten én van stoere verhalen.

Rita Ghesquiere

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur