De kleine lakei

De kleine lakei

Onze recensie

Koning Cas verliest samen met zijn haar alle zelfvertrouwen. Hij wil niet meer in het openbaar verschijnen ook al vindt de dokter dat hij zo gezond is als een vis. Niemand weet raad, tot de kleine lakei die de plantjes verzorgt, hem onverbloemd de waarheid zegt: ‘ We gooien u toch ook niet weg omdat u ligt te verpieteren?’

Eindelijk beseft de koning dat hij hulp nodig heeft. Licht, water en lieve woordjes kunnen zeker helpen om weer moed te vatten. En volgens de kleine lakei is voetbal zeer geschikt om boosheid te verdrijven. Samen beginnen ze te oefenen, maar al gauw voetbalt de hele hofhouding mee. De koning knapt zienderogen op en hij schaamt zich niet langer om weer in het openbaar te verschijnen. En dan krijgt hij een heuse nieuwe haardos. En de kleine lakei? Die wordt benoemd tot Minister van Hoofdzaken. Het verhaal laat zien dat de waarheid vaak uit een kindermond komt.

De kleine lakei behandelt de koning gewoon als ieder ander mens. Hij zoekt geen ingewikkelde oplossingen voor het probleem, maar zijn realistische aanpak helpt. Weglopen van een probleem is nooit goed en soms is de oplossing veel gemakkelijker dan gedacht. Van zodra de koning zijn probleem vergeet, groeit zijn zelfvertrouwen en krijgt hij ook letterlijk weer haar op zijn kop. Dit prentenboek zal oudere kleuters zeker aanspreken, maar ook kinderen van de lagere school kunnen van dit moderne sprookje nog genieten.

Rita Ghesquiere

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur