De keukenprins van Mocano. Koekjes voor de koningin.

De keukenprins van Mocano. Koekjes voor de Koningin

Onze recensie

In het tweede deel van ‘De keukenprins van Mocano’ doet een nieuw personage zijn intrede in de keuken waar Max met kokkie woont: Stefaan de eekhoorn. En die is net als Max zelf een geheim. Even later staat de hele gevangenis op stelten wanneer de koningin besluit om een bezoek te brengen. Kokkie voelt zich erg vereerd. Ze is al jaren een fan van de koninklijke familie en ze wil dat de koningin zich dit bezoek en haar bijzondere kookkunst voor altijd herinnert. Maar voor het zover is, komen de veiligheidsagenten om alles te controleren en wordt er uren gezeurd over de gepaste kledij. En dan komt de grote dag en ondanks alle voorbereidingen loopt het helemaal mis.

Terwijl de koningin in de keuken lekker zit te keuvelen en te smikkelen, wordt ze door twee valse bewakers ontvoerd. Helaas niet alleen de koningin verdwijnt maar ook Trixie het dochtertje van de directeur en Stefaan de kleine eekhoorn. De volgende dagen staan de kranten er vol van. Intussen huilt kokkie de hele dag zodat Magere Jan en zijn helpers voor het eten moeten zorgen. En Max? Die mist zijn vriendinnetje en hij weet echt niet hoe hij dit probleem moet oplossen. Tot onverwachts Stefaan verschijnt. Hij heeft een touwtje en een papiertje om zijn nek. Dat moet een boodschap zijn van Trixie, maar zal Max dit kunnen ontcijferen? Niemand minder dan prinses Valentina di Poepilonia komt hem hierbij een handje toesteken. Zij ontdekt waar het stukje papier thuishoort en dan kan het echte werk beginnen. Met de fiets trekken ze samen naar het paleis en zoals je mag verwachten loopt alles ten slotte goed af. Zelfs de eekhoorn verovert een vaste plek in het keukengezelschap.

Koekjes voor de koningin is even spannend als het eerste boek uit de reeks Het geheim achter het fornuis . Ook in dit deel wordt de tekst afgewisseld met grappige tekeningen, plannetjes en zoekplaatjes. Er steekt opnieuw een leuk recept in, nu om zelf ‘Koninklijke cakejes’ te maken.

Yvonne

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur