De grote kleine kerstman

De grote kleine kerstman

Onze recensie

Heel ver in het hoge Noorden ligt het dorpje waar de kerstmannen wonen. Daar leeft ook de kleine kerstman. Hij bakt net als alle andere kerstmannen koekjes en hij maakt cadeautjes. Maar hij brengt ze meestal niet naar de kinderen. Hij is er speciaal voor de dieren. Wanneer hij op een avond bij de buurkerstman om poedersuiker vraagt voor zijn koekjes, merkt hij dat het kerstdorp verlaten is. Bij de hoofdkerstman brandt wel licht. Maar als hij aanklopt, wordt hij geheimzinnig uitgesloten en weggestuurd. De kleine kerstman wordt erg onzeker en ongelukkig. Lachen de anderen hem uit? Hij besluit een sneeuwwandeling te maken. In het bos komt hij al zijn dierenvrienden tegen. Ze troosten hem en besluiten hem te helpen en de andere kerstmannen een lesje te leren. Maar terug in het kerstdorp komen ze wel voor een heel leuke verrassing te staan!

Een groots sfeervol kerstverhaal, in een mooi groot prentenboek, over een grootse kleine kerstman die zijn onzekerheid weet te overwinnen en uiteindelijk toch beloond wordt voor zijn ijverigheid. Ideaal om voor te lezen en samen te bekijken. Want de grote prenten ademen een winterse gezellige sfeer uit. De schilderstijl van Henrike Wilson leidt tot gezellige en herkenbare prenten vol afwisseling dankzij de variatie in perspectief en focus.

De prenten in dit prentenboek primeren en beelden uit wat er in de vlot verstaanbare en beknopte tekst wordt verteld. Met weinig woorden wordt toch op duidelijke en sfeervolle manier een kerstverhaal met boodschap opgebouwd rond de kleine kerstman die het uiteindelijk schopt tot hoofdkerstman. Niet de grootte van je gestalte, maar wel die van je daden geven betekenis aan je persoon, je werk, je leven en dat van anderen. En dat bewijst de kleine kerstman die elk jaar weer zelf alle cadeautjes voor de kinderen uitzoekt. En daar is iedereen met Kerstmis weer dolblij mee!

– Door Annelies Marin –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur