De groene pompoen

De groene pompoen

Onze recensie

Er was eens een pompoen die maar niet oranje werd. Het veld stond echter vol prachtige, oranje pompoenen. Met uitzondering van één dus, die bleef groen. De pompoen groeide een beetje verstopt onder een tak. Hij schaamde zich, en voelde zich niet goed in zijn groene schil. Als het dan stilaan herfst werd, trokken al de mooie, oranje pompoenen de wijde wereld in. De groene pompoen bleef eenzaam achter. Maar dan doken er plots onverwachte gasten op…

Dit herfstige prentenboek vertelt via de wereld van een groene pompoen over anders zijn. De tekst is niet echt op maat van jonge lezers geschreven en vrij complex wat betreft zinsconstructies en woordenschat. Maar de prenten zijn krachtig genoeg om het verhaal en de gebeurtenissen op zichzelf te vertellen en ondersteunen. Ze staan vol details en worden zo eigenlijk mooie, kleurrijke kijkplaten.

Kleine kleuteroogjes zullen samen met volwassen begeleiders keer op keer weer op zoek kunnen gaan naar nieuwe ontdekkingen in de illustraties en kunnen meeleven met de avonturen van de dorpsbewoners. En natuurlijk ook de groene pompoen, die stilaan zichzelf weet te aanvaarden en dankzij de genegenheid van de diertjes en natuur rondom zich in zijn mooie anders zijn begint te stralen!

– Door Annelies Marin –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur