Broertje te koop

Broertje te koop

Onze recensie

Kleine zusjes en broertjes zijn schattig en leuk. Tot ze alles stukmaken of alle aandacht vragen. Dan worden het kleine monstertjes! Loes is haar broertje beu. Ze probeert hem op te sturen en in de vuilnisbak te gooien. Maar dat lukt niet. Dan maar ‘te koop’ zetten!

Wanneer Bram haar broertje overkoopt, voelt ze al snel dat haar monstertje best leuk was en dat niemand zo goed voor hem kan zorgen als zij en haar familie. Iedereen met broers of zussen herkent zich wel in de kleine Loes. Elke grotere broer of zus is het wel eens beu om gestoord te worden of niet meer alle aandacht voor zichzelf te krijgen. Loes blijft niet bij de pakken zitten en zoekt naar een oplossing. Toch blijkt al snel dat ze niet had nagedacht over de gevolgen… want hoewel haar kleine broer veel negatieve kantjes heeft, wil ze hem helemaal niet kwijt!

Het mag dan wel een minimonstertje zijn, het is haar minimonstertje! De pittige jongedame draagt het verhaal en wordt ook in de prenten heel ludiek en levendig geschetst. Misschien lijken de personages in de tekening wel wat ouder dan de doelgroep waarvoor het boekje bestemd is?

Maar Broertje te koop blijft toch een tof boekje voor kinderen die weldra grote broer of zus worden, of het al zijn en af en toe genoeg hebben van hun dierbaar minimonstertje.

– Annelies Marin –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur