alfons nee, dit is niet oké

Alfons, Nee! Dat is niet oké!

Onze recensie

Natalie vindt haar nieuwe broertje best leuk; ze doen samen fijne en soms ondeugende dingen. En allebei knutselen ze graag. Maar soms doet kleine Alfons dingen die Natalie niet oké vindt. Hij tekent op haar spulletjes of hij eet ze gewoon op. En dan gebeurt het.

Op een heel vervelende dag loopt het helemaal fout. Alfons eet haar lievelingsboek op. Natalie wil niets meer horen van haar broertje. Ze stopt haar vingers in haar oren en gaat in bad. Eerst dringen er nog allerlei akelige geluiden door, maar dan wordt het heel stil. Voorzichtig gaat Natalie kijken… Alfons heeft spijt en Natalie bekent dat ze gemeen deed. Even later is alles weer helemaal oké. Het is nooit leuk als je kleine broertje of zusje jouw dingen stuk maakt, en natuurlijk word je dan soms boos. Maar kleine kinderen moeten nog veel leren. Soms kunnen kleintjes ook echt grappig zijn en, dan is het fijn om samen te spelen of te knutselen.

Een grappig voorleesboek voor peuters en kleuters die met een nieuwe babybroer of zus leren samenspelen !

Rita Ghesquiere

 

Meer weten

De illustraties van Daisy Hirst zijn kleurrijk en erg grappig. Natalie en haar broertje Alfons zien er uit als schattige monstertjes. De kinderlijke tekenstijl van Natalie en het gekribbel van Alfons zijn erg herkenbaar.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur