Al je zorgen in een doos

Onze recensie

Juju de hagedis maakt zich zorgen, grote en heel veel zorgen. Tito de tijger wil zijn vriend helpen. Maar hoe? Eerst luistert hij aandachtig en dan stelt hij een aantal manieren voor om van die zorgen af te raken. Ze stoppen ze in dozen en schieten de grote met de katapult ver weg. De kleinere doosjes met zorgen verven ze in felle kleurtjes en hangen ze weg in de boom. Andere zorgen laten ze rusten en … die verdwijnen gewoon vanzelf. Er zijn ook dozen die ontploffen, gewoon door het juiste woord te zeggen. Enkele dozen met zorgen verdwijnen niet. Zelfs een tovenaar kan ze niet weg toveren. Maar wanneer een paar vrienden voorbij komen en ze samen over die zorgen praten, worden deze dozen kleiner en kleiner. Juju en de vrienden springen erop totdat ze helemaal plat zijn.

Dit boekje is een verfrissend middel om met jonge kinderen over zorgen en piekeren te praten. Spelenderwijs krijgen ze belangrijke handvatten om met zorgen en piekeren om te gaan. De tekeningen vullen steeds een dubbele pagina en zijn eenvoudig en kleurrijk.

Een leuk voorleesboek, maar zeker ook een prima hulpmiddel om piekerende kleuters verder te helpen en psychisch weerbaar te maken.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur