Wie?

Rita Ghesquiere

Ik ben een verwoed lezer. Lange tijd was ik professor aan de universiteit van Leuven. Daar gaf ik ook les over kinder- en jeugdliteratuur. Ik schrijf er nog steeds boeken en artikels over. Voor Lees-Wijzer spoor ik waarde(n)volle boeken op en ga ik met jullie op zoek naar toffe verhalen. Als projectverantwoordelijke zorg ik ervoor dat alles bij Lees-Wijzer vlot loopt.

Barbara Artoos

Zo lang ik me kan herinneren, oefenen boeken een ongelooflijke aantrekkingskracht op me uit. In mijn jeugd kon je me dan ook heel regelmatig in de bibliotheek terugvinden. Nog steeds bevatten jeugdboeken voor mij nog net iets meer magie dan andere boeken.
Even (zo lang mogelijk, want ik hou van dikke exemplaren met veel bladzijden) mijn wereld vergeten en in die van iemand anders kruipen, bestaat er iets zaligers..
Een goed boek neemt me mee op reis in het verhaal. Het laat me zaken beleven, ik kan me inleven en helemaal meeleven. Daarom lees en schrijf ik voor Lees-Wijzer

Sebastian Bas De Witte

Hallo! Mijn naam is Sebastian, en ik recenseer nu al enkele jaren jeugdboeken voor SPES' lees-wijzer. Ook na mijn 'jeugd' zijn jeugdboeken me altijd blijven fascineren, omdat ze vaak in hun eenvoudigheid toch een hele wereld weten te scheppen. Deze gelaagde schoonheid probeer ik als recensent dan ook te ontdekken en te beschrijven.

Jan Van Coillie

Ik ben professor aaan de KULeuven, Campus Brussel en geef les over Nederlandse Taal en Jeugdliteratuur (in vertaling). Sinds 1980 schrijf ik over kinderboeken in kranten en tijdschriften en ik ben ook actief als bloemlezer en dichter voor kinderen. Kinderboeken zijn een passie sinds ik als kind mocht kennismaken met bakerrijmen en de sprookjes van Grimm.

Anita Wuestenberg

Jaren lang werkte ik heel intens met kinderboeken in de lerarenopleiding. Ik vind immers dat leerkrachten een sleutelpositie hebben in de leesbevordering.
Vierentwintig jaar geleden werd Steven, de oudste van onze pleegdochter geboren. Nu zijn we de trotse grootouders van twaalf kleinkinderen, waarvan de jongsten nét leerden lezen. Zij bezorgden me nieuwe ervaringen en inzichten over hoe je kinderen met leesproblemen tot lezen kan brengen en over hoe belangrijk het is om ‘het juiste’ boek voor elk kind te vinden.
Anita.wuestenberg@telenet.be

Medewerkers

Wij lezen met Lees-Wijzer mee. Zo delen wij onze ideeën en ervaringen en helpen we jullie om op zoek te gaan naar de diepere boodschap van verhalen. Op de website ontdek je bij de boekbesprekingen welke verhalen we gelezen hebben en wat we er van vinden!

- Met de steun van KIM fonds -

Logo KIM Fonds