Sterren. Een familiegids voor de nachtelijke hemel.

Auteur:

Adam Ford

Illustrator: Adam Ford
Aantal pagina's: 48
Uitgever: Christofoor
Jaar: 2016

Waarover gaat het boek

Kijk je wel eens naar de hemel en ben je geboeid door de sterren. Misschien heb je wel een telescoop om de sterren en planeten beter te kunnen bekijken.
In Sterren. Een familiegids voor de nachtelijke hemel vind je veel informatie over sterren en planeten. Sterren zijn klein omdat ze zo ver weg staan, maar sommige zijn gigantische superreuzen, vele keren groter dan onze zon. De poolster in de staart van de Kleine Beer en Sirius uit het sterrenbeeld Grote Hond zijn opvallend heldere sterren. Zoek je naar sterrenbeelden aan de hemel dan kan je het best beginnen bij een heldere ster. Wist je trouwens dat de sterrenhemel er anders uitziet in elk seizoen? Dat en nog veel meer leer je in deze handige gids.

Het onderwerp van deze sterrengids is soms wat moeilijk, maar wel geschikt voor wie van wetenschap houdt. Met een ervaren sterrenkijker erbij wordt het een stukje gemakkelijker.

Wat wil het boek ons vertellen

Het boek biedt veel praktische informatie over sterren, planeten en sterrenbeelden. Soms filosofeert de schrijver een beetje. In 'Wij zijn allen sterrenstof' gaat het over het ontstaan van leven. Een andere interessante vraag luidt 'Was het universum er altijd of heeft het een begin?'

Leuke weetjes

Het boek is opgedeeld in kleine hoofdstukjes die telkens een afgerond geheel vormen. Er zijn heel veel leuke illustraties, soms met tekstballon, die de moeilijke begrippen verduidelijken. Op elke pagina vind je ook een sterrenweetje - herkenbaar aan het gele zonnetje - dat een inzicht eenvoudig verwoordt.
Achteraan staat een index zodat je vlot alle informatie terugvindt.
In het boek zitten uitneembare activiteitenbladen en kaartjes en ook een grote dubbele sterrenkaart van het noordelijk en zuidelijk halfrond. Zo leer je ook spelenderwijs.