Secret Scouts en De Vermiste President

Auteur:

Kind Kind

Illustrator: Kind Kind
Aantal pagina's: 351
Jaar: 2016

Waarover gaat het boek

In het tweede boek van 'Secret Scouts' trekken Sophie, Lisa, Jack en Tom opnieuw naar het verleden. Een eerste eenvoudig uitstapje terug in de tijd om leuke oude foto's van het dorp te maken, loopt uit op een heus nieuw avontuur. Want wat blijkt? Ze zijn niet de enigen die gebruik maken van de geheime kamer om naar het verleden te vertrekken. Al snel wordt duidelijk dat oom Hans, de vriend van hun vader die in Parijs woont, ook de knepen van het vak kent. Tijdens een vorige tijdreis van Hans is er iets grondig mis gegaan. Een donkerkleurige jonge man is vanuit Indonesië weggeflitst naar een andere tijdsperiode. Het gaat om niemand minder dan de toekomstige president Obama.
Gelukkig kon Hans de vermiste man dankzij een schilderij lokaliseren aan het hof van Keizer Karel V. Hij moet hem terug halen, zodat de geschiedenis niet gewijzigd wordt. Een moeilijke opdracht vol gevaren en alweer bijzonder spannend.

Het complexe spel van verleden en toekomst is niet altijd makkelijk te volgen. Wat nu al verleden is - het presidentschap van Obama - is in het verhaal nog toekomst. Wanneer hij in 1963 Martin Luther King ontmoet is zijn presidentschap nog een verre toekomstdroom. En tijdens de korte periode dat Obama naar de zestiende eeuw geflitst werd, wordt hij even gewist uit onze tijd.

Wat wil het boek ons vertellen

Het schrijversduo Kind brengt alweer een spannend verhaal over kunst en geschiedenis.

Kunstenaars zijn vaak mensen die hun tijd vooruit zijn en iets nieuws durven. In dat boek maak je kennis met de Nederlandse schilder Piet Mondriaan. Sommige oude schilderijen bevatten ook veel info over het verleden.

Toch geeft het verleden nooit alle geheimen prijs. We kennen de waarheid over ufo's nog niet. Er blijven altijd lege plekken en dat zet schrijvers aan om hun eigen verhaal te verzinnen. Politici verbergen graag wat er mis liep in het verleden en soms plaatsen ze gewoon bordjes met 'verboden toegang' om nog meer onheil te voorkomen.

Leuke weetjes

Secret Scouts en De Vermiste President is het tweede deel van een reeks maar kan als zelfstandig boek gelezen worden. Bij de aanvang krijg je een korte samenvatting van het eerste deel. Enkele feiten die in deze jeugdroman verwerkt zijn, worden kort voorgesteld.
Secret Scouts en De Vermiste President heeft een geheimzinnig open einde. Wedden dat er ook nog een derde deel komt dat zich in de toekomst afspeelt.

Secret Scouts is genomineerd voor de kinderjury!

Stemmen kan hier: https://www.kinderjury.nl/boeken/secret-scouts-en-de-vermiste-pre...

Wil je meer leren over dit onderwerp

Zin om het eerste deel van de reeks te lezen ?

http://www.lees-wijzer.be/jongeren/boek/secret-scouts-en-de-verlo...