Oscar Cook. Buitengewone gebeurtenissen

Auteur:

Vera Van Renterghem

Illustrator: Isabel Bouttens
Aantal pagina's: 259
Uitgever: Van Halewyck
Jaar: 2017

Waarover gaat het boek

Oscar Cook woont met zijn vader in het 'Kraaiennest'. Een leuke naam voor een huis, maar minder leuk als je weet dat het een bejaardentehuis is. Oscar schaamt zich al begrijpt hij de situatie. Onlangs is zijn vader directeur geworden van het bejaardentehuis, en het is handig om dichtbij je werk te wonen. Vier jaar geleden overleed Oscars moeder. Rond haar dood hangt veel geheimzinnigheid. Zelf herinnert hij er niets van en zijn vader wil er niet over spreken.
Als er een nieuwe bewoner in het rusthuis komt, een echte graaf voelt Oscar zich niet prettig. Die man houdt hem in de gaten. Even later loopt het mis. De graaf beschuldigt Oscars vader van diefstal. Hij vertelt ook dat de directeur hem wilde vergiftigen. Alles lijkt goed voorbereid en zo belandt Oscars vader in de gevangenis. Zuster Mathilde zal voor Oscar zorgen, maar dat wil hij helemaal niet want zij kiest helemaal de kant van de graaf. Gelukkig heeft Oscar enkele bejaarde vrienden zoals Karel, Otto en Lise. Zij helpen hem om de waarheid te vinden. De fetisj van Karel, een Afrikaanse zakje met toverkracht, brengt Oscar terug in de tijd. Hij ontdekt griezelige dingen en nuttige informatie. Door zijn reis in de tijd weet Oscar met wie hij moet spreken en waar hij moet zoeken. En zo krijgt het verhaal van zijn vader toch nog een happy end.

Wat wil het boek ons vertellen

Oscar voelt zich eenzaam op deze ongewone plek. Hij is het enige kind, omringd door bejaarden. Toch zijn zijn tachtigjarige vrienden belangrijk. Zij helpen hem om zijn vader uit de gevangenis te bevrijden. Zij geloven dat hun directeur onschuldig is nemen het op tegen de strenge zuster Mathilde en de gemene graaf.

Veel mensen moeten leven met een geheim of een raadsel. We kunnen nooit alles weten en begrijpen. Toch is het fijn als we weten wat er gebeurd is met de mensen die voor ons belangrijk zijn zoals je papa en mama.

Leuke weetjes

Oscar Cook. Buitengewone gebeurtenissen is het eerste deel van een trilogie. Oscar en zijn tachtigjarige vrienden stelen meteen je hart. Het verhaal is super spannend. Je blijft lezen tot het einde. Op naar de volgende boeken dus. Want net als Oscar wil je natuurlijk weten wat er met zijn mama gebeurde. In haar kantoor hing deze spreuk: 'Het is beter de deur te openen dan naar het slot te staren'. Nog even geduld; binnenkort kan je het tweede boek openen.

Wil je meer leren over dit onderwerp

Volg Oscar Cook op Facebook:
DeWereldVanOscarCook