Met ons komt alles goed

Auteur:

Stefan Boonen

Illustrator: Greet Bosschaert
Aantal pagina's: 84
Uitgever: De Eenhoorn
Jaar: 2016

Waarover gaat het boek

Stefan Boonen, de schrijver van dit boek, stelt het verhaal zo voor: ‘ Dit is een verhaal waarin er dingen niet gebeuren. Er valt niemand van het dak, er wordt niet geknokt. Er is bijna geen bloed en het stinkt maar een beetje . Er wordt niet gezoend . Er zit niet eens een monster in.
Je bent dus gewaarschuwd : wie een spannend avonturenverhaal zoekt, moet dit boek niet lezen. En toch gebeuren er heel wat zaken met Max –Jozef, de jongen om wie het allemaal draait in dit verhaal. Zijn vader brengt hem naar een pension aan de zee omdat hij een tijdje weg moet. Pension Flee is echter geen hotel maar een dierenpension en Flee, de baas van het pension heeft grote reisplannen waar Max-Jozef niet in past. Ze wil zelf op avontuur. Hoe kunnen ze dat oplossen en houdt de vader van de jongen zich aan zijn afspraak?

Wat wil het boek ons vertellen

Sommige kinderen hebben het moeilijker dan anderen, omdat er heel wat 'gedoe' is in hun gezin. Maar soms komt er dan hulp uit onverwachte hoek. Juist als je vreest dat alles fout loopt zijn er soms helpers in de buurt. En dan komt alles toch nog goed !

Leuke weetjes

Met ons komt alles goed is niet alleen een bijzonder verhaal over vriendschap en afscheid nemen. Greet Bosschaert heeft er mooie prenten bij gemaakt die perfect de sfeer weergeven van het verhaal. Zij gebruikte hiervoor kunstwerken van haar vader, een gekende Vlaamse kunstenaar. Ze kleurde ze in en maakte zelf ook nog mooie beelden. Achteraan in het boek vind je de kunstwerken van haar vader. Je kan op zoek gaan in het boek of je ze terug kan vinden in de prachtige illustraties van Greet.

Opdrachten

Misschien vind je in dit boek inspiratie om zelf met kleuren en lijnen mooie tekeningen te maken.