De keukenprins van Mocano. Koekjes voor de koningin.

Auteur:

Mathilda Masters & Georgien Overwater

Illustrator: Tatjana Matysik
Aantal pagina's: 296
Uitgever: Lannoo
Jaar: 2016

Waarover gaat het boek

In het tweede deel van 'De keukenprins van Mocano' krijgt Max een nieuw vriendje: Stefaan de eekhoorn. En die is net als Max zelf een geheim.
Als de koningin even later besluit om een bezoek te brengen aan de gevangenis is iedereen opgewonden.
Kokkie voelt zich erg vereerd. Ze is al jaren een fan van de koninklijke familie en ze wil dat de koningin haar bijzondere kookkunst ziet.
Maar voor het zover is, komen veiligheidsagenten alles controleren.
En dan komt de grote dag en helaas het loopt helemaal mis. Terwijl de koningin in de keuken lekker zit te keuvelen, wordt ze door twee valse bewakers ontvoerd. Niet alleen de koningin verdwijnt, ook Trixie het dochtertje van de directeur en Stefaan de kleine eekhoorn.

De volgende dagen staan de kranten er vol van. Intussen huilt kokkie de hele dag. Magere jan moet nu voor het eten zorgen. En Max? Die mist zijn vriendinnetje. Hij weet echt niet hoe hij dit probleem moet oplossen. Onverwachts verschijnt Stefaan. Hij heeft een touwtje en een papiertje om zijn nek. Dat moet een boodschap zijn van Trixie. Zal Max dit kunnen ontcijferen? Niemand minder dan prinses Valentina di Poepilonia komt hem hierbij helpen. Zij ontdekt waar het stukje papier thuishoort. Het echte werk kan beginnen. Met de fiets trekken ze samen naar het paleis. Zoals je mag verwachten loopt alles ten slotte goed af. De eekhoorn krijgt nu een vaste plek in de keuken.

Koekjes voor de koningin is even spannend als het eerste boek uit de reeks Het geheim achter het fornuis. Ook in dit deel staan grappige tekeningen, plannetjes en zoekplaatjes. Er staat weer een leuk recept in, nu om zelf 'koninklijke cakejes' te maken.

Wat wil het boek ons vertellen

In dit boek leer je dat er altijd iets kan mis lopen, ook als je alles goed voorbereidt. En net als in het eerste boek kan je door samenwerken beter een probleem oplossen.

Wil je meer leren over dit onderwerp

Heb je deel nog niet gelezen, zoek dan snel De keukenprins van Mocano. Het geheim achter het fornuis.

http://www.lees-wijzer.be/jongeren/boek/de-keukenprins-van-mocano...