De keukenprins van Mocano. Het geheim achter het fornuis

Auteur:

Mathilda Masters & Georgien Overwater

Illustrator: Tatjana Matysik
Besprekingen thema's: 
Leeftijd: 
Aantal pagina's: 248
Uitgever: Lannoo
Jaar:

Waarover gaat het boek

Gewoonlijk wonen er geen kinderen in een gevangenis. Maar Maximiliaan Leeuwenhart de Prins! - zeg maar gewoon Max - woont in de keuken van de gevangenis, waar Kokkie voor hem zorgt. Eigenlijk weet bijna niemand dat hij daar woont in een grote keukenkast. Gustaaf die alles brengt wat kokkie nodig heeft weet het en magere Jan het keukenhulpje ook. En dan is er nog Trixie, het dochtertje van de gevangenisdirecteur. Zij was superblij toen ze ontdekte dat er nog een kind was in de gevangenis. Ze helpt haar vriendje Max met lezen en rekenen. Een kind dat eigenlijk niet bestaat, gaat natuurlijk niet naar school.

Op een dag ontdekt Max een geheime deur achter de oven. Samen met Trixie gaat hij op onderzoek uit. Dan gebeuren er allerlei gekke dingen. Ze vinden stenen hagedissen die levend worden. Zullen Trixie en Max dat raadsel kunnen oplossen? En is er iemand die daar meer van weet?

Het geheim achter het fornuis is spannend en grappig. Er staan zeer veel grappige tekeningen in, plannetjes en zoekplaatjes. Als je in dit boek leest, leer je enkele Engelse woorden en je vindt er zelfs een recept. Want in een keuken wordt natuurlijk gekookt.

Wat wil het boek ons vertellen

Op een vreemde plek wonen tussen allemaal grote mensen is best spannend. Max overwint zijn angst en kruipt door donkere gangen. De kinderen zijn ook vindingrijk en leren hoe je een geheime deur kan openen. Door samen te werken kan je meer dan alleen.

Leuke weetjes

Het geheim achter het fornuis is het eerste boek van een nieuwe reeks. Er blijven immers nog veel vragen over. Wie is de keukenprins van Mocano? Waar komt hij echt vandaan en waarom woont hij bij kokkie in de gevangenis? Is hij in gevaar en waarom houdt iedereen zijn bestaan geheim? Dat belooft dus voor nog veel meer avonturen.

Als je van De waanzinnige boomhut houdt, zal je dit boek ook leuk vinden.

Wil je meer leren over dit onderwerp

Vind je dit boek leuk, lees dan snel het tweede deel Koekjes voor de koningin.

http://www.lees-wijzer.be/jongeren/boek/de-keukenprins-van-mocano...