Alles kookt over

Auteur:

Anna Woltz

Illustrator:
Aantal pagina's: 123
Uitgever: Leopold
Jaar: 2010

Waarover gaat het boek

De ouders van Laura, Jet, Gustaaf en Bente trekken tijdens de zomervakantie naar India. Ze maken een afspraak met Pandora bij wie de kinderen kunnen logeren. Maar wat een leuke vakantie zou worden, dreigt een nachtmerrie te worden. Pandora Smits is niet thuis als ze aankomen! Een verdwaalde brief vertelt hen dat ze hals over kop naar Amerika is vertrokken. Wat nu?
De kinderen hebben geen geld. Want al het vakantiegeld staat op de rekening van Pandora. Laura is vijftien. Zij kan aardig koken en dat wordt dan ook het plan. De kinderen openen in het huis van Pandora een restaurantje. Het is alle hens aan dek. Maar met de hulp van Nick, de vriend van Gustaaf die thuis met slaande deuren wegliep, slaan ze er zich doorheen.

Wat wil het boek ons vertellen

Dit verhaal laat zien dat samenwerken tot grootse dingen leidt. Zolang je maar volhoudt en elkaar nieuwe kansen geeft. Het restaurant kan enkel goed draaien wanneer iedereen zich helemaal inzet en zijn taak en verantwoordelijkheid opneemt. Dat leren Laura, Jet, Gustaaf en Bente met vallen en opstaan. Zelfs wanneer Laura ziek wordt, worden de taken opnieuw eerlijk verdeeld.
Maar ook vertrouwen is erg belangrijk. Zou jij bijvoorbeeld geld lenen aan iemand die je niet vertrouwt?
Aan het einde van het verhaal komt het ook goed tussen Nick en zijn ouders. En daar heeft iedereen een steentje toe bijgedragen. Zelfs Jet met haar gekke verhalen over paarden.
Alles kookt over is een knotsgek vakantieverhaal waarin de dingen soms goed fout lopen en overkoken … maar wel met een fijn happy end als dessert!

Leuke weetjes

Achteraan in het boek vind je de succesrecepten van Laura en Cie.
Zo krijg je meteen zin om tijdens de zomer zelf in de keuken aan de slag te gaan.

Wil je meer te weten komen over de auteur en haar werk?
Neem dan zeker en vast een kijkje op haar website: www.annawoltz.nl.