Sinterklaas

Auteur:

Charlotte Dermatons

Illustrator:

Charlotte Dermatons

Vertaler:
Aantal pagina's: 24
Uitgever: Lemniscaat
Jaar: 2007

Recensie

Wist je dat Sinterklaas niet alleen een lievelingspaard heeft, maar ook een lievelingskat? En wist je dat er geen enkele piet dezelfde is? Ontdek de verkleedpiet, of piet die altijd zit te snoepen, of de zeurpiet! En kun jij de pet terugvinden van piet zonder pet? Als je héél goed kijkt, ontdek je wel duizend verhaaltjes in dit sintboek. En dat allemaal zonder woorden! Er zitten zelfs sinterklaasliedjes verstopt op de bladzijden. Kijk en zing je mee?

Sinterklaas van Charlotte Dermatons vertelt zonder woorden het ene na het andere verhaal over Sinterklaas en zijn pieten. Zo kunnen de jonge én oude lezer hun eigen magische invulling geven aan de alom bekende en gekoesterde sintlegende. De lezer, of moeten we zeggen kijker, krijgt een blikje achter de schermen. De trip start in Spanje waar je even in het grote huis van de Sint kunt piepen en ziet hoe iedereen druk in de weer is. Je dwaalt er door het hele huis en komt tal van herkenbare dingen tegen: een keuken, een wasruimte, de slaapkamer… Sint leeft dus net als ons! Maar hij heeft wel een bijzondere taak en bijzondere attributen. Dat ontdek je als het prentenboek je meeneemt op de stoomboot. Het belooft een verrassende reis te worden met veel kijk- en vertelplezier bij de prachtige, gedetailleerde, grote illustraties, die de Sint, zijn pieten en hulpklazen zo knap tot leven brengen!

- Door Annelies Marin -

Leuke weetjes

Charlotte Dermatons kreeg in 2008 met Sinterklaas het Gouden Penseel, de Nederlandse prijs voor de mooiste illustraties.

Gerelateerd nieuws