Kabouter Korsakov in de opera

Auteur:

Philip Maes en Koen Brandt

Illustrator:

Emma Thijssen

Vertaler:
Aantal pagina's: 40
Uitgever: Het Geluidshuis
Jaar: 2015

Recensie

Dit is het derde boek uit de reeks 'Kabouter Korsakov'.

Na hun vertrek uit het kabouterdorp kwamen Korsakov en zijn vriend meneer Wattman in de grote mensenwereld terecht. In de onderbuik van de stad, beleefden ze een eng metro-avontuur dat gelukkig goed afliep. Nu dwalen ze nog steeds rond in de grote stad. Ze komen terecht in een indrukwekkend gebouw waar muziek wordt gemaakt: het operahuis. Dat is een plek vol verrassingen. Er zijn veel gangen en deuren en soms is iets niet wat het lijkt. Bovendien loopt er een bewaker rond met een gevaarlijke hond Figaro. Korsakov en Wattman helpen de verliefde duizendpoot en verstopt in de koninklijke loge luisteren ze naar prachtige muziek. Hoe bijzonder dat ook is, toch verlangt meneer Wattman nu echt naar zijn vertrouwde kabouterdorp.

Het operagebouw is een schitterende setting voor een luisterboek. Het spel met de wisselende decors en het optreden van de nachtwaker zorgen voor spanning. De muzikanten en de duizendpoot met de harp brengen spontaan de klassieke muziek binnen.
Ook in dit verhaal woordspelletjes, grapjes en leuke info nu over muziek en opera.

Kabouter Korsakov in de opera is opnieuw een kijk-luister- en voorleesboek. De cd die bij het boek hoort, brengt het verhaal als een echt hoorspel met frisse stemmen, leuke liedjes, achtergrondmuziek en gekke geluiden. Je kan het verhaal mee volgen in het boek via de kleurrijke en speelse prenten van Emma Thyssen. Het boek is ook leuk en uitdagend voor beginnende lezers.

Van Kabouter Korsakov in de opera kan je ook genieten als je de vorige delen niet kent.

Leuke weetjes

Bekende Vlaamse acteurs leenden hun stem voor dit verhaal. Ini Massez is de verteller, Jan Bijvoet kruipt in de huid van Korsakov, Pieter Embrechts speelt de nachtwaker en Esther Lybeert treedt op als operazangeres.

De Korsakov boeken zijn ook erg geschikt voor beginnende lezers. Aan de hand van de CD kunnen ze het verhaal mooi volgen in het boek.

Meer leren over dit onderwerp

Dit is het derde boek uit de reeks van 'Kabouter Korsakov'. In het eerste deel Kabouter Korsakov maak je kennis met de belangrijkste bewoners van het kabouterdorp en ontdek je waarom Korsakov het dorp verlaat. Het tweede boek vertelt het enge metroavontuur.
Eerder verschenen bij Het Geluidshuis ook originele bewerkingen van bekende sprookjes zoals De Bremer Stadsmuzikanten en De zevenmijlslaarzen.
http://www.lees-wijzer.be/begeleider/boek/de-zevenmijlslaarzen-0