Jippie! En de ridders van Hak

Auteur:

Sanne Rooseboom

Illustrator:

Petra Gerritsen & Annet Schaap

Vertaler:
Aantal pagina's: 126
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2017

Recensie

Jippie! En de ridders van Hak is het tweede hilarische verhaal over Prinses Super en Prins Max. Super komt uit Jippie, het land waar het leven net een hobbelpaard is. Daar vindt iedereen dat elke dag de mooiste van je leven is. Iedereen is er altijd vrolijk, behalve Super. Zij is de enige in het hele land die wel eens een rothumeur heeft. Gelukkig is Max er. Max komt uit Grom, het land waar iedereen juist altijd humeurig is. Enkel Max houdt wel eens van een grapje. Tijdens de voorbereidingen van het verlovingsfeest van Super en Max krijgen ze het bericht dat de wereld vergaat, want de ridders van Hak zijn onderweg. Die zijn dol op slopen en hakken alles wat ze tegenkomen in mootjes. De woeste ridders moeten dus dringend tegengehouden worden. Super en Max trekken samen op avontuur naar Grom om de verniellustige ridders te verdrijven. Ze willen oorlog vermijden. Maar zal het hen lukken om een slim plan te bedenken en Jippie en Grom te redden?

Met Jippie! En de ridders van Hak schreef Sanne Rooseboom het vervolg op het succesvolle debuut Jippie! Een humeurig sprookje. Ze brengt opnieuw een knotsgek modern sprookje voor 8+ dat ook heel leuk is als voorleesboek voor meisjes en jongens.

Het boek staat bol van heerlijke grappige personages en vindingrijke tegenstellingen tussen de vrolijk gestemde inwoners van Jippie en de chagrijnige inwoners van Grom. De landkaart – die trouwens als leuk detail op de schutbladen vooraan en achteraan in het boek afgebeeld wordt – doet de huilende koningin van Grom denken aan kots. De koningin van Jippie vindt die net reuzeboeiend. Dat je hetzelfde zo anders kan opvatten, afhankelijk van de bril die je opzet, is dankzij Sanne Roosebooms onuitputtelijke inspiratie de kracht van dit sprookje. Of het leven mooi of saai is, dat kies je zelf. Enkel over dit boek zullen alle lezers het eens zijn: een verhaal om van te smullen!

Ingrid Vandekerckhove